Header Wrap Installeren

 

Wat is Header Wrap?
Header Wrap is met vermiculiet gecoate getextureerde glasvezel die extreem hittebestendig is. Vaak gebruikt voor automotive en high performance spruitstukken en uitlaten.
Header Wrap verlaagt de temperaturen onder de motorkap tot 70%, verhoogt het vermogen en de brandstofefficiëntie. De wrap werkt door warmte vast te houden in de header, waardoor een betere uitlaatgasstroom ontstaat. Dit maakt een gemakkelijke verwijdering van gebruikte gassen mogelijk en zorgt voor meer luchtstroom naar de motor.

 

Voor het eerst werken met Header Wrap
Een pijp omwikkelen kost tijd en concentratie. Doe het langzaam, neem je tijd en wees geduldig. Hoe strakker de wrap, hoe beter houvast en minder kans op een losse of onregelmatige pasvorm.

Tijdens de wikkelinstallatie wordt het ten zeerste aanbevolen een veiligheidsbril, handschoenen en stofmasker te dragen. We raden ook aan een shirt met lange mouwen te dragen.

 

Werken met Header Wrap

Header Wrap weken

Om de installatie te vergemakkelijken en de irritatie van glasvezelstof te verminderen, week je de uitlaatwrap in een emmer water. Het bevochtigen van de wrap maakt het materiaal flexibeler en helpt bij een strakkere wrap.
Zorg ervoor dat je voldoende wrap hebt voordat je begint; gebruik de onderstaande tabel als leidraad om uitlaatwrap op maat te knippenn.

Eerste wikkel

Begin een eerste wikkel rond de primaire buis bij de uitlaatpoort (het dichtst bij de motor) en zet deze vast met een roestvrijstalen binder of een slangklem.
Ga door met wikkelen, met 1/4″ (6 mm) overlapping bij elke doorgang; houd spanning op de wrap en gebruik uw handen om de twee tot drie wikkelingen om de wrap strak te houden. Onthoud dat meer niet altijd beter is als het gaat om uitlaatwrap, dus het overlappen met een 1/4″ (6 mm) is perfect omdat dit net voldoende warmte afgeeft om prestaties te garanderen zonder de uitlaat te beschadigen.

Beide uiteinden afwerken

Waar primaire buizen dicht bij elkaar komen en het te krap is om ze afzonderlijk te wikkelen, wikkel beide buizen dan als één terwijl u dezelfde 1/4″ (6 mm) overlapping gebruikt.
Ga verder met het wikkelen van de collector en beide uiteinden vastzetten met roestvrijstalen binder of slangklemmen.

Opruimen en genieten

Houd er rekening mee dat na installatie rook kan optreden en uiteindelijk zal stoppen. Dit is een normaal onderdeel van het uithardingsproces en leidt niet tot schade aan de uitlaat of de wikkelinstallatie.

 

Vragen? Wij staan altijd voor u klaar

+31 (0)857 859 844info@techflex.nl

Instellingen