Een Hot Knife gebruiken

Een hete snijapparaat is een gereedschap met een smalle metalen strip die wordt verwarmd tot een temperatuur die voldoende hoog is om de polymeerfilamenten van de meeste soorten gevlochten sleeving te smelten. Dit smelten snijdt niet alleen de sleeving op de gewenste lengte, maar smelt ook de losse uiteinden van de filamenten samen om rafelen van het gesneden uiteinde tijdens installatie en gebruik te voorkomen. Een hete snijapparaat versnelt de productie door u toe te staan al uw sleeving vooraf te snijden en vervolgens de voorgesneden lengtes op uw gemak te installeren zonder zorgen dat het materiaal zal rafelen of ontrafelen.

Meestal hebben hete snijapparaten een mes verbonden met 2 polen van een omhulde transformator. Wanneer een stroom door het blad stroomt, zorgt weerstand ervoor dat het tot de gewenste temperatuur wordt verwarmd. Hete snijapparaten die zijn ontworpen voor gebruik in het veld wanneer er geen elektriciteitsbron beschikbaar is zijn meestal apparaten met een lagere temperatuur die worden aangedreven door een butaanvlam die het mes verwarmt en het materiaal laat snijden en afdichten.

 

Je Hot Knife voor het eerst gebruiken
Wanneer u uw nieuwe hete snijapparaat ontvangt, monteert u het mes op de palen en draait u het vast. Wanneer het mes voor de eerste keer wordt ingeschakeld kan er wat rook vrijkomen terwijl de productieoliën verbranden. Laat het mes ongeveer 20 minuten aan staan en schakel het uit. Nadat het is afgekoeld, controleert u de bevestigingsschroeven op de palen en draait u het indien nodig opnieuw aan. Uw apparaat is nu klaar voor jaren probleemloze service. Controleer regelmatig de bevestigingsschroeven om goed contact met de palen te verzekeren.

 

Hete snijapparaten moeten altijd in een goed geventileerde ruimte worden gebruikt om inademing van de dampen te voorkomen.

 

Werken met een Hot Knife

Meet je sleeving

Meet de sleeving op lengte. Houd de sleeving ontspannen en trek er niet aan tijdens het meten. De meest nauwkeurige methode is om de sleeving te meten op daadwerkelijke toepassing. De sleeving zal in lengte afnemen waneer deze over grote bundels of connectoren uitrekt.

Markeer de snijlijn met een pen of marker.

 

Snijden met het hete snijapparaat

Wanneer het mes heet is, schuif de sleeving over het snijblad. Oefen op een stukje afval om een idee te krijgen van de juiste snelheid en druk.

Snijd altijd in een goed geventileerde ruimte en vermijd het inademen van de dampen van het smeltmateriaal. Zowel het mes als de afgesneden uiteinden van uw materiaal zijn HEET. Wees voorzichtig.

 

De uiteinden laten uitlopen

Terwijl de afgesneden uiteinden van je sleeving nog steeds heet zijn, gebruik je een omgekeerde trechter (een punttang of schaar werkt ook goed) om het uiteinde iets te laten uitlopen. Hierdoor kan de sleeving gemakkelijk over uw applicatie schuiven en stekkers of connectoren omvatten zonder te blijven haken of te trekken.

 

De sleeving installeren

Om de sleeving over uw applicatie te installeren, duwt u het uitlopende uiteinde over de uiteinden van de draden en “loopt” u de sleeve over de lengte van de bundel. Zodra de sleeving op zijn plaats is, laat je je hand over de aangebrachte sleeving glijden om eventuele hobbels glad te strijken en de sleeve strak te trekken.

 

Vragen? Wij staan altijd voor u klaar

+31 (0)857 859 844info@techflex.nl

Instellingen