Werken met tape

 

Wat is tape en waarom zou ik het gebruiken?
Tape is een smalle, flexibele string om uw applicatie te bevestigen, binden, bedekken of ondersteunen. Wanneer krimpkous gewoon niet goed is voor uw product, is tape misschien het antwoord. Economisch en eenvoudig te installeren in het veld, zorgt deze afwerking voor een nette uitstraling op elke kabelmanagementapplicatie.
Natuurlijk kun je gewoon wat tape rond de uiteinden van je sleeving wikkelen en er klaar mee zijn. Het zal er niet geweldig uitzien, maar het werkt prima. Met slechts een paar minuten werk kunt u echter een schone, onzichtbare afwerkingsoplossing verkrijgen met een uniek visueel effect. Dit is ideaal wanneer het andere uiteinde van de installatie wordt verborgen onder een stekker of in een kast.

 

Werken met tape

Je sleeving meten

Meet de sleeving en markeer de meting met een pen of marker. Voeg een extra 35-50 mm toe en snijd de sleeving.

De sleeving aanbrengen

Schuif de extra lengte sleeving over het einde van uw applicatie zodat het merkteken zich op de plek op de installatie bevindt waar u de sleeving wilt laten eindigen.
Op deze luchtslang bevindt deze zich net onder de connector.

De uiteinden tapen

Begin bij de lijn en draai de tape een paar keer strak rond de applicatie zodat deze de sleeving bedekt en ongeveer 35 mm over de applicatie uitsteekt.
Zorg ervoor dat de tape glad en strak is. Knip het einde en druk het aan voor een gladde afwerking.

Omkeren

Duw de sleeving over zichzelf en de tape en blijf duwen totdat het andere uiteinde van de sleeving aan het uiteinde van de applicatie op zijn plaats valt.
Als er scherpe randen of losse draden aan de uiteinden zijn, wikkel ze dan tijdelijk met tape om te voorkomen dat het blijft steken.

Installatie voltooien

Dit systeem zorgt voor een nette afwerking met een lichte ronding aan het eind.
Dit installatieproces werkt slechts aan één uiteinde van uw toepassing. Om het andere einde te af te werken zult u een andere afwerkingsprocedure moeten gebruiken.

Vragen? Wij staan altijd voor u klaar

+31 (0)857 859 844info@techflex.nl

Instellingen